Συνέντευξη ΙΝ VEiN στο Goth.gr

Μια συνέντευξη του Ilias Hamzaoglou των IN VEiN στο Goth.gr

Goth.gr : Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ που δεχτήκατε την πρόσκληση μας για συνέντευξη στο Goth.gr. Μιλήστε μας λίγο αρχικά για το ιστορικό της μπάντας, πότε ξεκινησατε κλπ

IN VEiN : Εμείς ευχαριστούμε για την δυνατότητα που μας δίνετε να μας μάθει νέος κόσμος και να ακούσει τις απόψεις μας! Η μπάντα ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, σαν οπαδοί της Φινλανδικής gothic-rock σκηνής είχαμε πολλά κοινά ακούσματα με τον ‘Αγγελο(τον οποίo γνώρισα μέσω του fan club Charon) και αφού συζητήσαμε, συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε τους In Vein με σκοπό να γράφουμε δικά μας κομμάτια και να συμβάλουμε έτσι από την πλευρά μας στο μουσικό είδος που μας αρέσει.

Goth.gr : Πείτε μας βλέπετε την μπάντα και την εξέλιξη της μέσα στον χρόνο ?

IN VEiN : Ως τώρα είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι για τα ελληνικά δεδομένα,αν και θα μπορούσαν ήδη να είχαν γίνει πολλά πράγματα αλλά κάποιες καταστάσεις μας κράτησαν πίσω…Αλλάξαμε κάποια μέλη,συνεργαστήκαμε με άτομα που τελικά δεν τήρησαν αυτά που μας είχαν υποσχεθεί,αλλάξαμε στούντιο ηχογραφήσεων και γενικότερα έτυχαν διάφορα που μας δυσκόλεψαν…Αλλά όπως και να έχει, είμαστε αποφασισμένοι με το που βγεί ο δίσκος, να δώσουμε πολύ μεγαλύτερη βάση στην μπάντα όπως και στις πρόβες προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για τα επερχόμενα live.

Συνέντευξη ΙΝ VEiN στο Goth.gr

Goth.gr : Μιλήστε μας λίγο για τις επιροές σας. Υπάρχουν άλλες επιρροές στη δουλειά σας?

Kύριες επιρροές μας υπήρξαν η φινλανδική metal και goth rock σκηνή, στα τέλη του ’90 και αρχές του 2000 (The 69 Eyes, HIM, Sentenced), οι Sisters of Mercy, οι Type O Negative,οι Elusive, όπως επίσης οι Rammstein, ο Marilyn Manson οι Nine Inch Nails και οι Deathstars. Βέβαια υπάρχουν και στοιχεία από ετερόκλητα μουσικά είδη, που μάλλον θα φανούν περισσότερο στο μέλλον, στις καινούριες συνθέσεις του σχήματος.

Goth.gr : Ποια άλλα διαφορετικά είδη μουσικής σας αρέσουν και ποια album ή καλλιτέχνες σας επιρέασαν περισσότερο ;

IN VEiN : Προσωπικά,πέρα από gothic rock ακούω και πολύ black metal.Και ”παραδοσιακό”,αλλά και ατμοσφαιρικό-majestic. Αγαπημένες μου μπάντες είναι οι: Emperor,Dimmu Borgir,Cradle of Filth,Immortal,Satyricon,Rotting Christ,Arcturus,Burzum,Dissection,Borknagar,Darkthrone,Aggaloch. Σαν καλύτερα album που με έχουν εντυπωσιάσει μπορώ να ξεχωρίσω τα εξής:

Cradle of Filth – Dusk and Her Embrace

Dimmu Borgir – Enthrone Darkness Triumphant

Immortal – At the Heart of Winter

Emperor – IX Equilibrium

Satyricon – Nemesis Divina

Rotting Christ – Triarchy Of The Lost Lovers

Goth.gr : Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Αθήνα όσον αφορά τις μουσικές σκηνές ; Βλέπεις καθόλου μέλλον στο γενικότερο μουσικό χαρακτήρα της πόλης και την τοπική μουσική σκηνή;

IN VEiN : Δυστυχώς στην Ελλάδα -και στην Αθήνα- είμαστε αρκετά χρόνια πίσω! Όχι τόσο μουσικά, όσο στο θέμα της οργάνωσης και διαχείρισης μιας μπάντας. Συνήθως τα συγκροτήματα στην Ελλάδα δεν θέτουν τους στόχους που πρέπει με αποτέλεσμα πολλές φορές την διάλυσή τους! Πολλοί μουσικοί -ειδικά στους metal κύκλους- θεωρώ πως έχουν λάθος νοοτροπία και δεν κάθονται να ”δουλέψουν” όσο πρέπει στον ήχο τους,αλλά τους νοιάζει να ακουστούν σαν κάποια συγκεκριμένη μπάντα που τους αρέσει ή τους έχει επηρεάσει! Έτσι όμως δεν καταφέρνουν να έχουν χαρακτηριστικό ήχο και τελικά δεν κάνουν την διαφορά… Επίσης παρατηρώ μια ”φαγωμάρα” ανάμεσα στις μπάντες,που τελικά δεν συμφέρει κανέναν,ενώ θα έπρεπε να συνεργάζονται και να στηρίζουν η μια την άλλη.Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις που πέραν του ότι κάνουν καριέρα στο εξωτερικό,πραγματοποιούν και live στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να δίνουν την ευκαιρία και σε άλλα μικρότερα συγκροτήματα να ακουστούν,ανοίγοντας την συναυλία τους ως support!

Συνέντευξη ΙΝ VEiN στο Goth.gr

Goth.gr : Πώς θα την περιγράφατε την μουσική σας χρησιμοποιώντας συναισθήματα, εικόνες κλπ

IN VEiN : Η μουσική όπως και οι στίχοι μας μπορεί να έχουν κάποια ”μελαγχολικά” στοιχεία,αλλά στην πραγματικότητα προσπαθούμε το αποτέλεσμα να είναι κάτι θετικό.Περιγράφουμε πχ. τις ανθρώπινες σχέσεις και τον πόλεμο συναισθημάτων που γίνονται σε αυτές,αλλά με κύριο σκοπό την αποφυγή των αρνητικών καταστάσεων που κανέναν δεν κάνουν ευτυχισμένο. Θα μπορούσαμε να πούμε οτι είναι μια ”ενδοφλέβια” ένεση(invein) μουσικής στην καρδιά την κατάλληλη στιγμή ώστε ναι μεν ο ακροατής να βρεθεί για λίγο σε μια έντονη κατάσταση,αλλά στο τέλος να συνειδητοποιήσει πως ό,τι λυπηρό και αν έγινε,τίποτα δεν είναι μάταιο(invain). Γι’αυτό και επιλέξαμε αυτό το όνομα,είναι ένα λογοπαίγνιο.

Goth.gr : Ποιά ειναι τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας ;

IN VEiN : Αρχικά θέλουμε να βγει το album το οποίο είναι εδώ και πολύ καιρό έτοιμο, απλά ως τώρα δεν έχουμε βρει την κατάλληλη εταιρεία για να το κυκλοφορήσει! Στην συνέχεια έχουμε σκοπό να κάνουμε συναυλίες στο εξωτερικό! Το όνειρο μας είναι να κάνουμε ένα μεγάλο tour,ίσως μαζί και μια κάποια ανάλογη μπάντα με κοντινό σε εμάς ήχο!

Goth.gr : Ποιά ήταν η καλύτερη συναυλία που πήγατε πρόσφατα ;

IN VEiN : Η συναυλία των Wolfheart τον Σεπτέμβριο στο MODU,ήταν άψογη από όλες τις απόψεις και τα support εξαιρετικά!

Goth.gr : Ποιά ήταν η καλύτερη συναυλια που συμμετείχατε σαν μπάντα και γιατι;

IN VEiN : Η καλύτερη συναυλία πέρα από το live στην Πάτρα το 2009 ήταν το live στο Βόλο το 2010 σε ένα πολύ ωραίο μαγαζί το Warehouse,κοντά στο λιμάνι.Είχε άψογο ήχο,τα παιδιά που το διοργάνωσαν ήταν φοβεροί επαγγελματίες και είχε πάρα πολύ κόσμο.

Goth.gr : Τον Νοέμβριο στην συναύλια με Star Industry στην Αθήνα. Θα ακούσουμε κάποιο καινούριο κομμάτι?

IN VEiN : Έχουμε ετοιμάσει 2 νέα κομμάτια τα οποία δεν έχουμε παίξει ακόμα live. Πολύ πιθανό να παίξουμε το ένα από αυτά.Θα εξαρτηθεί από το πόση ώρα έχουμε και από το αν βγαίνουν αξιοπρεπώς,γιατί δυστυχώς δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε πολλές πρόβες ως τότε…

Goth.gr : Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στο κοινό του Goth.gr ?

IN VEiN : Οι εποχές είναι δύσκολες,αλλά η (καλή) μουσική είναι πάντα μια καλή διέξοδος και μας βοηθάει σε πολλές πτυχές της ζωής μας, κάποιες φορές ίσως και χωρίς να το καταλαβαίνουμε! Προσπαθήστε λοιπόν να ακούτε όσο το δυνατόν περισσότερη μουσική μπορείτε και φυσικά να ”ψάχνεστε” και με νέα ακούσματα/είδη! Ευτυχώς υπάρχει το διαδύκτιο όπου μπορούμε να ακούσουμε τόνους ποιοτικής μουσικής!

Οι IN VEiN θα εμφανιστούν ώς special guest στο live των βέλγων Star Industry την Παρασκεύη 3 Νοεμβρίου στο MODU (Οδυσσέως 14, Αθήνα) μαζί με τους Cold Remembrance. Πληροφορίες για το live : //www.facebook.com/events/113929792590869/

Λίγα λόγια για τους IN VEiN :

:: In Vein (Gothic / Rock / Industrial band) ::

Συνέντευξη ΙΝ VEiN στο Goth.gr


Οι In Vein είναι ενα gothic/rock συγκρότημα από την Αθήνα.

Μερικές από τις κύριες επιρροές τους είναι μπάντες όπως οι: The 69 Eyes,The Sisters of Mercy, HIM, Type O Negative,Sentenced και επίσης οι Dope Stars,ο Marilyn Manson και οι Deathstars.

Δημιουργήθηκαν το Χειμώνα του 2005 από τον Bloody Valentine και τον τότε κιθαρίστα Angel Paul. Αμέσως μετά 4 επιπλέον μέλη προστέθηκαν για να σχηματιστεί το πρώτο line-up.

Η πρώτη τους συναυλία ήταν στις 29-9-2005 στο Θέατρο Παπάγου όπου άνοιξαν τo live των Φιλανδών Charon και των To/Die/For.Μετά από αυτό, η μπάντα άλλαξε 3 από τα μέλη της και στη συνέχεια έδωσε συναυλίες σε μερικά από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Αθήνας όπως τα: An Club,Underworld,On Stage club,Stigma και στο DADA, όπου άνοιξαν τη συναυλία των Elusive(2007) και των Βέλγων Star Industry(2008)-δυο από τις πιο παλιές και ιστορικές Gothic/Rock μπάντες.

To 2009 άνοιξαν την συναυλία των Φιλανδών Before the Dawn στο DADA.
Τον Οκτώβριο του 2016 συμμετείχαν σαν opening act στο Live των Death in June ως επίσης τον Μάιο του 2017 των SEVI στο Modu και το κοινό τους αποθέωσε.
Ο ήχος της μπάντας με το πέρασμα του χρόνου έχει αλλάξει αρκετά από τον αρχικό, αλλά πάντα στα πλαίσια του Gothic/Rock!

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το cd με τίτλο “Veiled in pain”, και το single “Bloody Valentine”. Και ήδη ετοιμάζουν την επόμενη δισκογραφική τους δουλειά.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
2006 – IN LOVE (EP)
2008 – VEIL OF PAIN (SINGLE)
2016 – VEILED IN PAIN (EP)
2017 – ROCKORAMA 2 – COLLECTION (participation)
2017 – BLOODY VALENTINE (SINGLE)

Official links
Fb: //www.facebook.com/InVeinGreece
Fb team: www.facebook.com/groups/138800869466016/?fref=ts
Youtube: //www.youtube.com/channel/UC_R8qA9UqHNndu_scv3EViQ
Twitter: //twitter.com/invein_greece

LOST BOYS – live
//www.youtube.com/watch?v=4-S-pRrQ6xY&list=UURQ-lLkf24JVi5TuofWYp6A
VEIL OF PAIN – live
//www.youtube.com/watch?v=bxRaFjcWXj4&list=UURQ-lLkf24JVi5TuofWYp6A